Wat is een Plunge Pool?

 

Een Plunge Pool is klein en ondiep. Ontworpen om te relaxen in plaats van te zwemmen. U kunt er geen volleybal in spelen of baantjes trekken, maar als u wilt ontspannen en afkoelen na een warme dag is dit type zwembad een goede oplossing. Een Plunge Pool kan door zijn formaat in bijna elke ruimte en tuin worden geplaatst en heeft nog meer voordelen! Ze hebben minder water nodig wat betekent minder waterverdamping, minder water verwarmen en de warmtepomp hoeft minder intensief te werken. Dat verschil zal u duidelijk merken in uw water- en energiefactuur. 

 

Daarnaast worden bouwgronden en tuinen steeds kleiner, waardoor er minder plaats is voor een groot zwembad. Een Plunge Pool is aanzienlijk kleiner en daardoor een ruimtebesparende optie. Vandaar ook het grote succes! Hoewel een Plunge Pool beperkt is in zijn formaat, kan deze wel op alle mogelijke manieren aangepast worden aan uw wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan de grootte, stijl en kleur van het bad, watervallen, jets en zwembadverlichting. Wij van Plunge Pools denken graag met u mee zodat zelfs uw eigen ontwerp gerealiseerd kan worden.

 

Over een Plunge Pool en een hottub is enige verwarring ontstaan, waarschijnlijk door het kleine formaat. Het grote verschil tussen beide is echter de watertemperatuur. Een hottub is gevuld met warm water en een Plunge pool met koud water. Toch is het mogelijk om het water van uw Plunge Pool te verwarmen zodat u van zowel warm als koud water kan profiteren!

 

 


Waar komt de naam Plunge Pool vandaan?


 

Een Plungepool is een holte aan de voet van een waterval die wordt veroorzaakt door de kracht van vallend water en rotsen op de plek waar het neerkomt. Door het wervelende water krijg je slijtage aan het oppervlak en ontstaat er een holte.

 

 

 


Plunge Pools is een onderdeel van Compass pools BV   -   Het Sterrenbeeld 25   -   5215 MK Den Bosch   -   Tel: (073)850 75 45